Domowy MUS kokosowy
WERONIKA HEALTH FIT LIFE • dawno temuJeśli jesteście fanami kokosa w każdej postaci to zapraszam do wypróbowania mojej propozycji. Dzisiaj jest to mus kokosowy, który idealnie pasuje do naleśników, placuszków ale także jako smarowidło do chleba! Potrzeba tylko kilka prostych składników! Spróbuj!
Składniki:
- 100 g wiórków kokosowych
- 50 g płatków ryżowych
- 150 ml wody
- słodzik lub cukier do smaku
Wykonanie
Wiórki kokosowe moczymy w wodzie (tak by wszystkie były dokładnie pokryte wodą) przez 1–2 godziny.
Między czasie gotujemy płatki ryżowe według proporcji na 50 g płatków przypada 150 ml wody - do momentu aż powstanie gęsta masa. Pod koniec gotowania dodajemy słodzik wedle uznania. Zostawiamy do wystudzenia.
Następnie odsączmy resztę wody z wiórków (można jej odrobinę pozostawić). Dodajemy wystudzone płatki ryżowe z cukrem i dokładnie blendujemy. Tak przygotowany mus przechowujemy w lodówce — max 3 dni! Krem jest bardzo kokosowy i delikatny w smaku.
Smacznego!
W.
Źródło: Health-Fit-Life
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze