FIT ciasteczka - bez mąki i cukru
WERONIKA HEALTH FIT LIFE • dawno temuIdealne ciastka FIT bezglutenowe - bez mąki i dodatku cukru. Główny składnik to banan oraz różne bakalie. Tak naprawdę można dodać także inne ulubione składniki. Ciastka są delikatne i bardzo słodkie oraz bogate w węglowodany i tłuszcze. Jedno ciastko to: 97 kcal w tym: B: 1,8 g; W: 8 g; T: 6 g.
Składniki na 12 sztuk:
- 90 g daktyli
- 30 g sezamu
- 30 g słonecznika
- banan
- 1 łyżka zmielonych wiórek kokosowych
- 1,5 łyżki całych wiórek kokosowych
- 20 g orzeszków nerkowca
Wykonanie
Daktyle namaczamy przez około 15–20 minut w gorącej wodzie. Banana rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do niego sezam, słonecznik, wiórki kokosowe oraz orzechy nerkowca. Na koniec wsypujemy odsączone daktyle. Całość dokładnie blendujemy. Z tak powstałej masy łyżką układamy na blasze ciastka.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170–180 stopni przez około 15–20 minut.
Smacznego!
Źródło: Health-Fit-Life
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze